ျမန္မာႏုိင္ငံတြင္ ေတြ႕ႏိုင္ေသာေနရာမ်ား | : | ျမန္မာႏုိင္ငံ ေနရာ အႏွံ႔အျပား၌ စိုက္ပ်ိဳးသည္။ သဘာ၀ အေလ်ာက္ ေပါက္ေရာက္ေသာ ၾကက္ဟင္းခါးငယ္မ်ိဳးလည္း ရွိသည္။စိုက္ပ်ိုးပင္ ျဖစ္သည္။ စိုက္ပ်ိဳးပံု- (က) စိုက္ခင္းျပဳျပင္ျခင္း။ ။ အေစ့ကို တိုက္ရိုက္ခ်၍ စိုက္ပ်ိဳးႏိုင္သည္။ စိုက္ခ်ိန္မွာ မိုးဦးတြင္ တန္ခူးမွ နယုန္ ၊ မိုးေႏွာင္းတြင္ သီတင္းကၽြတ္မွ တန္ေဆာင္မုန္းျဖစ္သည္။ စိုက္ခင္းေျမအား ေကာင္းစြာျပဳျပင္ၿပီး ေျမေဆြးႏွင့္ ႏြားေခ်းေရာ၍ ခ်ေပးကာ တစ္ပင္ႏွင့္ တစ္ပင္ ၂ ေပ ၊ တစ္တန္းႏွင္ တစ္တန္း ၃ ေပ ျခား၍ စင္ခံေပးရမည္။ ျခံစည္းရိုးမ်ားတြင္လည္း စိုက္ႏိုင္သည္။ (ခ) စိုက္ပ်ိဳးျခင္း။ ။ စိုက္က်င္းတစ္က်င္းလွ်င္ ၃ ေစ့မွ ၅ ေစ့အထိ ခ်ၿပီး စိုက္ႏိုင္သည္ ။ ျမန္မာႏိုင္ငံ အလယ္ပိုင္း တြင္မူ လယ္ကြင္းမ်ား၌ တစ္က်င္းႏွင့္ တစ္က်င္း ၄ ေပ ခြာ၍ စိုက္ၾကသည္။ (ဂ) ျပဳစုျခင္း။ ။ ေပါင္းလိုက္ျခင္း ၊ ေျမဆြျခင္း လုပ္ငန္းမ်ားကို လိုအပ္သလို ျပဳလုပ္ေပးရမည္။ ခ၀ဲ ၊ သခြားကဲ့သို႔ အၫြန္႔ မ်ားကို ဆိတ္ပစ္ႏိုင္လွ်င္ အသီးမ်ားသည္။ (ဃ) ရိတ္သိမ္းျခင္း။ ။ စိုက္ၿပီး ရက္ေပါင္း ၇၅ မွ ၉၀ ရက္အတြင္း အသီး သီးသျဖင့္ ခူးယူသံုးစြဲႏိုင္သည္။ |
No comments:
Post a Comment