ပံုသဏၭာန္ | : | အပင္ -တစ္ႏွစ္ခံ ပင္ေပ်ာ့ပင္ႏြယ္မ်ိဳးျဖစ္၏။ အ႐ြက္ -အပင္၏ေအာက္ပိုင္းတြင္ ႐ြက္ဆိုင္ထြက္၍ အေပၚပိုင္းတြင္ ႐ြက္လႊဲထြက္၏။ ၆ လက္မ ၈ လက္မ ခန္႕႐ွည္၍ အဖ်ားခၽြန္ၿပီး ေကာက္ေန၏။ ႐ြက္ညွာမဲ့ သို႕မဟုတ္ ႐ြက္ညွာတို၏။ ႐ြက္ေၾကာမ်ားစြာ ႐ွိၿပီး ႐ြက္ျပားေခ်ာ၍ ႐ြက္နားညီသည္။ အပြင့္ - အပြင့္ႀကီး၏။ ပြင့္ဖတ္ ၆ ခု ႐ွိ၏။ အနီရင့္ေရာင္ႏွင့္ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ ေရာေန၏။ အပြင့္ထီးတည္းျဖစ္သည္။ ပြင့္ဖတ္တြင္ အဖုအထစ္မ်ား ႐ွိ၍ မီးေတာက္၊ မီးစြယ္၊ မီးညြန္႕ ႏွင့္ သဏၭာန္တူ၏။ ပြင့္ညွာ႐ွည္၍ အလံုးႀကီး၏။ ၀ါဆို၊ ၀ါေခါင္ လမ်ားတြင္ ပြင့္သည္။ အသီး - ႐ွည္လ်ားေသးသြယ္ေသာ သီးေတာင့္ျဖစ္၏။ ၂ လက္မခန္႕႐ွည္၏။ အျမစ္ -ျမစ္ဥ အသားထူသည္။ ၁/၂” _ ၁” ထိ႐ွည္ၿပီး အာလူးႏွင့္တူသည္။ အျဖဴေရာင္႐ွိ၍ အျမစ္အမွ်င္ထူသည္။ |
အသံုးၿပဳႏုိင္သည္႔ အစိတ္အပိုင္းမ်ား | : | အ႐ြက္၊ အျမစ္၊ဥ။ |
ျမန္မာႏုိင္ငံတြင္ ေတြ႕ႏိုင္ေသာေနရာမ်ား | : | ျမန္မာႏိုင္ငံ ေဒသ အမ်ားအျပား၌ ေပါက္ေရာက္သည္။ သမပိုင္းရာသီဥတုတြင္ ပိုမိုေပါက္ေရာက္၏။သဘာ၀အေလ်ာက္ ေပါက္ေရာက္သည္။ |
အသံုး၀င္ပံု | : | အာနိသင္ - ျမန္မာေဆးက်မ္းမ်ားအလိုအရ ဆီမီးေတာက္သည္ ဖန္၏၊ ခါး၏၊ စပ္၏၊ ပူ၏၊ ေၾကညက္လြယ္၏၊ ထက္ျမက္၏၊ ေလသလိပ္ကုိႏုိင္၏၊ ဆီးကုိ႐ႊင္ေစ၏၊ အနာေပါက္ ၊ ဆီးအိမ္ နာက်င္ကုိက္ခဲဲျခင္း၊ အဆိပ္၊ ႏူနာ၊ ျမင္းသ႐ိုက္၊ ေဖာေရာင္၊ အဆုတ္နာ၊ ထိုးေအာင့္ျခင္းတို႕၌ အသံုးျပဳႏုိင္၏။
အသံုးျပဳပံု- အ႐ြက္ ၁။အ႐ြက္အမႈန္႕ကို ထန္းလ်က္ႏွင့္ေရာစားေသာ္ ၀မ္းတြင္း႐ွိတုတ္ေကာင္၊ သန္ေကာင္မ်ား က်ဆင္းလာမည္။ ၂။အ႐ြက္မႈန္႕ကုိ အနာ၌ျဖဴးေပးလွ်င္ အနာတြင္႐ွိေသာ ပိုးမ်ားေသ၍ အနာေပ်ာက္၏။ ၃။အ႐ြက္မႈန္႕ကုိ သံပရာရည္ႏွင့္ နားတြင္ က်ပ္ေပး ထည့္ေပးေသာ္ နားကုိက္၊ နားနာ ေပ်ာက္၏။ ျမစ္ဥ ၁။ဆီမီးေတာက္ျမစ္ဥကုိ စင္ၾကယ္စြာ ေဆးေၾကာ၍ ေရႏွင့္ႀကိတ္ၿပီး ခ်က္ႏွင့္ သားအိမ္ေပၚတြင္ လိမ္းေပးပါက လ်င္ျမန္လြယ္ကူစြာ သားဖြားႏုိင္၏။ ၂။တစ္စံုတစ္ရာ ထိခိုက္မိ၍ ကိုယ္ခႏၶာ တစ္ေနရာရာ၌ ေရာင္ရမ္းခဲ့ ေသာ္ ဆီမီးေတာက္ကုိ ေသြးလိမ္းေပးက ေပ်ာက္၏။ ၃။ဆီမီးေတာက္ဥကို အမႈန္႕ေထာင္း၍ ေရႏွင့္စိမ္ေသာက္ပါက ေညာင္းက်ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။ မွတ္ခ်က္။။ ဆီမီးေတာက္ဥတြင္ ျပင္းထန္ေသာ အဆိပ္ ပါ႐ွိသည့္အတြက္ ကၽြမ္းက်င္ေသာ သမားေတာ္ႀကီးမ်ား၏ ညႊန္ၾကားခ်က္ျဖင့္သာ သံုးစြဲသင့္သည္။ |
No comments:
Post a Comment