ပံုသဏၭာန္ | : | အပင္ အပင္ ငယ္မ်ိဳး ျဖစ္သည္။ အျမင့္ ၁၀ ေက်ာ္ထိ ျမင့္ တတ္သည္။ အကိုင္း မ်ား ျဖာ၍ ထြက္သည္။ပင္စည္ ညိဳေျခာက္ ေျခာက္ေရာင္ ႐ွိ၍ အနည္းငယ္ ၾကမ္းသည္။ အ႐ြက္ ႐ြက္ေပါင္း ျဖစ္၍ ႐ြက္လႊဲ ထြက္သည္။ အလ်ား ၈ လက္မ ခန္႕ ထိ ႐ွည္သည္။႐ြက္ျမႊာ မ်ား အခ်ိဳ႕ ႐ြက္ဆုိင္ ၊ အခ်ိဳ႕ ႐ြက္လႊဲ ထြက္ၿပီး ၁၅-၁၇ ႐ြက္ ထိ ပါ႐ွိသည္။ လွံစြပ္ ပံုသဏၭာန္ ႐ွိသည္။႐ြက္ရင္း ႐ြဲ႕ေစာင္း ၍ အနည္းငယ္ ၀ိုင္းၿပီး ႐ြက္ဖ်ား သြယ္သည္။႐ြက္ညွာ တိုသည္။႐ြက္ျပား ေခ်ာ၍ ႐ြက္နား ၌ မထင္႐ွားေသာ ေခြးသြားစိပ္ သို႕မဟုတ္ ထစ္ကေလး မ်ား ႐ွိသည္။႐ြက္လယ္ ေၾကာသာ ထင္႐ွား၏။ ေမႊးႀကိဳင္ေသာ အနံ႕႐ွိ၏။ အ႐ြက္ ႏုစဥ္တြင္ အညိဳေရာင္ ႐ွိသည္။ အပြင့္ အျဖဴေရာင္ ႐ွိသည္။ တန္ခူး ကဆုန္လ မ်ားတြင္ ပြင့္သည္။ အသီး လံုး၀ုိင္း၍ ပန္းေရာင္ႏွင့္ အျဖဴေရာင္ ေပၚတြင္ အမည္းစက္ ကေလးမ်ား ႐ွိ၏။ အတြင္း၌ အစိမ္းေရာင္ အေစ့ တစ္ေစ့သာ ပါ႐ွိသည္။၀ါေခါင္၊ ေတာ္သလင္း တြင္ သီးမွည့္၏။ |
အသံုးၿပဳႏုိင္သည္႔ အစိတ္အပိုင္းမ်ား | : | အ႐ြက္။ |
ျမန္မာႏုိင္ငံတြင္ ေတြ႕ႏိုင္ေသာေနရာမ်ား | : | ျမန္မာ ႏိုင္ငံ အႏွံ႕ အျပား တြင္ ေပါက္ေရာက္ သည္။ ေပါက္ေရာက္ပံု သဘာ၀ အေလ်ာက္ ေပါက္ေရာက္သည္။ |
အသံုး၀င္ပံု | : | အာနိသင္ ျမန္မာ ေဆးက်မ္း မ်ားအလိုအရ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ သည္ ခါးသက္သက္ ႐ွိ၏။ ဖန္၏။ ပူ၏။ ေၾကညက္ လြယ္၏။ အပူကို ၿငိမ္း ေစ၏။ ဆီးကုိ ႐ႊင္ေစ၍ အစာကို ေၾကေစ၏။ ႏူနာ ၊ ေသြးေဖာက္ ျပန္ေရာဂါ၊ အဆိပ္သင့္ နာတို႕ ကို ႏုိင္၏။ အသံုးျပဳပံု- အ႐ြက္ ၁။ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ ႐ြက္ကုိ ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ အျဖစ္ သံုးသည္။ ၂။၄င္း အ႐ြက္ကို မ်ားစြာ စားျခင္းျဖင့္ ၀မ္းကုိ သက္ေစသည္။ ၃။ႏို႕ရည္ ထဲတြင္ ၄င္း အ႐ြက္ ကို ထည့္ကိ်ဳ ေသာက္ပါက အဆိပ္ကုိ ျပယ္ေစ သည္။ ၄။ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္ ႐ြက္ကို ေသြးေဆး၊ ေလေဆးမ်ား ေဖာ္စပ္ရာတြင္ အသံုးျပဳ၏။ |
No comments:
Post a Comment